Akcija potrage za Senahidom Čagom se nastavlja

Operativni štab formiran za potragu Senahida Čage nastavio je kontinuiranu akciju potrage za 28-godišnjim mladićem čiji je nestanak prijavljen 02. aprila.

Jučer su pretraživane obale rijeke Bosne od Lašve do Bilmišća, a danas ekipe pretražuju područje od Bilmišća do brane na Kanalu.
„Imamo plan da pretražimo područje do brane na Kanalu, a zatim ćemo preći preko brane i pretražiti obje obale rijeke Bosne do Nemile“, kaže Munever Aganhodžić, rukovodilac jedinice za zaštitu i spašavanje .
Akcija potrage radi se koordinirano i u nju su uključeni članovi nekoliko jedinica, kaže naš sagovornik.
„Imamo saradnju sa MUP-om, Grad Zenica na čelu sa gradonačelnikom su se aktivno uključili, napravili smo mini štab koji koordinira tok akcije. U narednim danima zajedno sa kolegama iz Federalne uprave civilne zaštite pokrenut ćemo veliku akciju da još jednom pretražimo kompletan teren i okolna područja“, kaže Aganhodžić.

Pored članova Gradske civilne zaštite, Samostalne službe zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara jučer i danas im se priključila jedna posada sa čamcem Specijalne jedinice MUP-a Ze-do kantona. Istovremeno lovci i mještani pretražuju područje Lašve. Akcija će se nastaviti u kontinuitetu dok bude potrebe za potragom. Još jednom su iz Civilne zaštite zamolili sve sugrađane da ukoliko imaju bilo kakvih informacija o nestalom Senahidu Čagi kontaktiraju najbližu policijsku stanicu.  (Nedžad Glibo)