Gradonačelnik Fuad Kasumović upriličio prijem za delegaciju romske nacionalne manjine

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas u svom kabinetu delegaciju predstavnika romske nacionalne manjine na čelu sa Asimom Musićem, vijećnikom u Gradskom vijeću Zenica.

Povod sastanka je obilježavanje 8. aprila Međunarodnog dana Roma. Razgovarano je o položaju Roma u gradu Zenica te problemima i izazovima sa kojima se susreću.

Vijećnik Asim Musić zahvalio je gradonačelniku Kasumoviću na prijemu i naglasio da su Romi najbrojnija i najugroženija nacionalna manjina u Bosni i Hercegovini.

U gradu Zenica živi oko 2.500 Roma. Kao gradski vijećnik ponosan sam na izuzetnu saradnju sa Gradskom upravom i vijećnicima u Gradskom vijeću, a posebno sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem” istakao je Musić.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je ponovio kako je opredjeljenje Gradske uprave sistemski pristupiti rješavanju problema u svim oblastima.

Konkretno, kada se govori o poboljšanju uslova života romske populacije u Zenici, Gradska uprava će nastaviti pružati podršku projektima čiji je cilj prije svega stambeno zbrinjavanje i rješavanje socijalnih problema Roma“, zaključio je gradonačelnik Kasumović.