Rezerve Čelika bolje od Bosne

Nogometaši Čelika, oni koji imaju manju minutažu u Premijer nogometnoj ligi, danas su na Bilinom polju odigrali prijateljski meč sa ekipom Bosne iz Visokog.

U ne tako kvalitetnoj utakmici slavili su domaćini sa 1:0. Jedini gol postigao je Selim Žuna u 37 minuti.

Ova utakmica mogla je poslužiti trenerima obje ekipa da provjere trenutno stanje svojih igrača, a posebno se to odnosi na ekipu Čelika s obzirom da im dosta igrača koji nisu još dobili značajniju minutažu i ovo im je bila šansa da se nametnu stručnom štabu. Koliko su je iskoristili ostaje da se vidi. Nakon utakmice pomoćni trener Asim Hrnjić je istakao da može biti zadovoljan.

Ova utakmica nam je poslužila da se bolje upoznamo sa igračima koji imaju manju minutažu. Trkački su dobri bili mada ne mogu biti zadovoljan tehničkim dijelom, ali sve u svemu jedan dobar trening, kazao je Hrnjić.

Nogometaši Čelika najbolja su ekipa u proljetnom dijelu prvenstva, Zeničani su u pet proljetnih kola osvojili 13 bodova što je posebno obradovalo sve navijače crno-crvenih, koji se potajno nadaju da ove sezone možda mogu izboriti i Evropu.  U narednom kolu Zeničani će igrati upravo protiv ekipe, koja uz Čelik nema poraza na proljeće, riječ je o timu Radnika, a ova utakmice biće odigrana u subotu u Bijeljini. (N.Glibo)