Završni radovi na asfaltiranju Lašvanske ulice

U toku su završni radovi na sanaciji i asfaltiranju Lašvanske ulice u Mjesnoj zajednici Drivuša. Radovi se izvode u okviru rekonstrukcije i investicionog održavanja puteva i putne mreže na području grada Zenica. 

Mještani Lašvanske ulice od danas će hodati na mnogo solidnijoj podlozi od dosadašnjeg makadama. Hidajet Muharemović, predsjednik mjesne zajednice Drivuša kaže kako su dugo čekali na asfalt i da je ovo mjesto bilo zapostavljeno. On je u ime mještana iskazao zahvalnost Gradskoj upravi.

Ova ulica je više od 20 godina bila makadamska. Investicija je vrijedna 17.022 KM, a sredstva su osigurana u budžetu Grada Zenica. Za izvođenje radova zaduženo je preduzeće “Komgrad-Ze” Zenica. Stručni nadzor nad izvođenjem radova vršit će Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica”.

Asfaltom nisu riješeni svi problemi u ovom dijelu Drivuše. Hidajet Muharemović izdvaja neriješen problem javne rasvjete i kanalizacije.

Kaže kako su radovi na postavljanju kanalizacije započeti jesenas, a onda prekinuti, te apeluje na nadležne da se ovaj posao dovrše, jer se u započetom i nedovršenom kanalu skupljaju fekalne vode.(Danko Travar)