Prijateljski meč: Čelik sutra na Bilinom polju protiv Bosne (V)

Nogometaši Čelika najbolja su ekipa u proljetnom dijelu prvenstva, Zeničani su u pet proljetnih kola osvojili 13 bodova što je posebno obradovalo sve navijače crno-crvenih, koji se potajno nadaju da ove sezone možda mogu izboriti i Evropu.

U narednom kolu Zeničani će igrati upravo protiv ekipe, koja uz Čelik nema poraza na proljeće, riječ je o timu Radnika, a ova utakmice biće odigrana u subotu u Bijeljini.

U sklopu priprema za ovu utakmicu, stručni štab odlučio je da sutra odigra prijateljski meč protiv ekipe visočke Bosne. Ovaj meč će biti odigran sutra (srijeda) na stadionu Bilino polje s početkom u 15 sati. Utakmica će biti otvorenog tipa za navijače, odnosno biće otvorena zapadna tribina stadiona.

Inače u ovoj utakmici će nastupiti pretežno igrači koji nisu imali veliku minutažu u proljetnom dijelu prvenstva. Tako se sutra očekuje da na terenu budu Karajbić, Livaja, Ćubara,Adilović, Marković, Baban, Vardo, Žuna, Lelić, Amit, Aydemir, Blažević, Alispahić, ali možda i još neko od igrača koji su u proteklih pet kola imali određenu minutažu.

Čelik će u naredne dvije utakmice u Premijer ligi gostovati Radniku i Krupi što će biti pravi ispit za ovu ekipu, da vidi može li ove sezone ipak u borbu za Evropu do zadnjeg kola ili će biti pri gornjem dijelu tabele sa obezbijeđenim opstankom, te bez prevelikog pritiska u utakmicama u finišu sezone.

Izvor:sportsport.ba