Press SDP, NB, NS: Nova Vlada ZDK nema budućnost

Na današnjoj zajedničkoj pres konferenciji SDP, Nezavisnog bloka i Naše stranke u Zenici je ukazano, da nova Vlada Zeničko-dobojskog kantona nema budućnost, te da je uz nepotizam čine neobrazovani i nekompetentni kadrovi.

“Nova većina u ZDK cijelo vrijeme vuče iluzorne poteze, ne poštuju poslovnik, zakazuju hitne sjednice mimo procedura, donose budžet bez ikakvog obrazloženja i odbijaju sve amandmane”, izjavio je Mladen Simić, zastupnik SDP-a u kantonalnoj skupštini.

Uz konstataciju da je sramno da toliki budžet ide bez Nacrta i javne rasprave, potpredsjednik Nezavisnog bloka, Fuad Kasumović je kazao, da je SDA sve uradila da ostane na vlasti, pri čemu im je namjera da osim Vlasti u kantonu preuzmu i Grad i Islamsku zajednicu.

“Vrši se pritisak na reisa da SDA postavi svog muftiju u Zenici”, kazao je Kasumović.

Munib Husejnagić (SDP) je ustvrdio da nova Vlada ZDK nema budućnost, te da je na sceni, kako je kazao, “silovanje demokratije“.

“Vlada u kojoj su kadrovi bez radnog iskustva,vodi nas u propast”, naglasio je Husejnagić.

Zastupnica Naše stranke u kantonalnoj skupštini, Sanja Renić poručuje da kadrovi nove vlade služe za podsmijeh na društvenim mrežama.

Senaid Begić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a podsjeća da je nova većina u ZDK cijelo vrijeme sve radila iza zatvorenih vrata,za razliku od grupacije stranaka koje je predvodio SDP, čiji su pregovori bili transparentni i otvoreni za novinare i javnost.(Šerif Babić)