Prosinečki pred duele sa Armenijom i Grčkom: Ova ekipa može napraviti puno!

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u hotelu „Austria & Bosnia“ na Ilidži i počeli pripreme za utakmice kvalifikacija za Euro 2020. sa Armenijom i Grčkom.

Tim povodom predstavnicima medija se obratio selektor Robert Prosinečki:

„Imamo pet dana da se pripremimo za ove utakmice i analiziraćemo protivnike. Vidjećemo koje su slabosti, a koje dobre strane naših protivnika. Optimista sam i vjerujem da možemo pobijediti u ove dvije utakmice. Armenija nije ekipa za potcijeniti, a Grčka je borbena i zna da igra na rezultat. Imamo samopouzdanje i dobru atmosferu u ekipi i vjerujem da možemo puno da napravimo.“

Prosinečki se osvrnuo na povredu Sarića:

„Znamo za njegov problem i najvjerovatnije neće moći da nastupi protiv Armenije. On je bio veoma dobar u dosadašnjim utakmicama i njegov izostanak će biti hendikep za nas. Vidjećemo još do utakmice ko će ga zamjeniti.“

Predstavnicima medija su se obratili Haris Duljević i Amer Gojak.

„Nije isto igrati za reprezentaciju i klub. Ja sam najbolji primjer za to. Drago mi je što sam standardan u klubu. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama u reprezentaciji“, rekao je Duljević.

„Optimista sam, imamo samopouzdanje. Armenci će biti motivisani protiv nas i moraćemo biti maksimalno skoncentrisani. Grci su nezgodan protivnik, ali znamo kako trebamo igrati protiv njih. Dobro je što obje utakmice igramo kući i želimo da otvorimo kvalifikacije pobjedom”, kazao je Amer Gojak.

izvor: n/fsbih