Zuhdija Kapetanović ostaje na čelu Sindikata ArcelorMittala

Zudija Kapetanović

Na današnjoj izvještajno-izbornoj skupštini Sindikata ArcelorMittal Zenica povjerenje za novi, četvorogodišnji mandat dobio je Zuhdija Kapetanović, dosadašnji predsjednik. Njegov protivkandidat bio je Muris Spahić.

Skupštini su prisustvovali čelnici Sindikata višeg nivoa organizovanja.

“Za Sindikat ArcelorMittal Zenica protekle četiri godine bile su pravi izazov. U pregovorima sa poslodavcem izborena su veća prava za radnike, uključujući povećanje plata, isplatu regresa i korekciju uvećanog koeficijenta za KV radnike kojih ima oko 1.000”, – ukazao je Zuhdija Kapetanović.

Za sindikalni pokret na nivou BiH vrlo je važno da se u jednoj kompaniji kakva je ArcelorMittal Zenica radnici mogu izboriti za svoja prava, istakli su Bajro Melez i Kenan Mujkanović, predsjednik Sindikata metalaca BiH, odnosno Sindikata metalaca ZDK.

Od ukupno oko 2.300 zaposlenih u ArcelorMittal Zenica, članova sindikata je 1.650, što je više od 70 posto”, – podsjetio je Mujkanović.

Osim izvještaja o radu glavnog odbora Sindikata za prethodne četiri godine, Skupština je prihvatila i program rada i programske ciljeve za period od 2019. do 2023. godine. (Š.Babić)

Zenicainfo.ba