Agencija ZEDA organizuje kurs računarskog crtanja

Obavještavamo sve zainteresovane da počinje edukacija iz AutoCAD-a u organizaciji Zeničke razvojne agencije ZEDA. Kurs počinje u utorak, 05. marta 2019. godine i održavat će se tri puta sedmično (utorkom,  četvrtkom i petkom) u terminu od 17:00 do 19:00.

Kurs je namijenjen svima koji su zainteresovani da nauče tehnike računarskog crtanja, te da po završetku kursa budu sposobni samostalno konstruisati i nacrtati crteže srednje složenosti sljedeći pravila tehničkog crtanja.

Kroz navedeni kurs polaznici će se upoznati s osnovama AutoCAD programskog interfejsa, savladati najvažniji set komandi za crtanje i modifikaciju geometrije, naučiti raditi sa slojevima i različitim tipovima linija, kotirati i pravilno rasporediti ortogonalne projekcije, te štampati svoje crteže u formi koja odgovara adekvatnoj pripremi za proizvodnju.

Ovaj kurs je dio aktivnosti međunarodnog projekta FORESDA koji implementira Agencija ZEDA zajedno sa 12 partnera i 7 pridruženih strateških partnera na području 9 podunavskih zemalja partnera: Austrija, Bosna i Hercegovina (ZEDA i PREDA), Bugarska, Mađarska, Njemačka, Rumunija, Slovenija, Srbija i Hrvatska. Implementacija Projekta je počela u januaru tekuće godine, a planirano trajanje Projekta je 30 mjeseci odnosno do 30.juna 2019. godine.

Cilj projekta FORESDA:

– transformisanje tradicionalnih sektora baziranih na šumarstvu/drvopreradi u inovativne moderne sektore

– uvezivanje u nove lance vrijednosti s drugim sektorima koristeći savremene informaciono-komunikacione tehnologije i potencijale kreativnih industrija u oblastima razvoja novih proizvoda, usluga i procesa.

Više informacija o samom kursu kao i prijava na kurs se nalaze na sljedećem linku:

LINK

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSebVl9eUksv0G6ObWVnFmMiMe7sPc_UjQWH9mOd9Au55z4w1Q/viewform