Sunčano i vedro od četvrtka uz porast temperatura

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana naoblačenje sa sjevera koje će u poslijepodnevnim satima usloviti kratkotrajno slabu kišu u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Na planinama slab snijeg. Vjetar većinom slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C.

U srijedu, 27.02.2019., više oblačnosti u centralnom, istočnom i sjevernom dijelu Bosne. U ostatku zemlje mala naoblaka. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C.

U četvrtak, 28.02.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab promijenljivog smjera. Umjeren vjetar u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 17°C.

U petak, 01.03.2019., u Bosni i Hercegovini veći dio dana se prognozira sunčano. Naoblačenje u Bosni od poslijepodnevnih sati. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18°C.