Bosnić: Ova pobjeda je nagrada za rad i trud u kvalifikacijama

Vedran Bosnić vidno zadovoljan na konferenciji za novinare je kazao da je ovo bila emotivna utakmica i nagrada za trud i rad.

“Igrali smo dobro posljednjih utakmica, ali nismo uspjeli upisati pobjedu kao večeras. Ovo je veliko iskustvo za sve nas i moram odati priznanje igračima koji su dali svoj maksimum. Bio je gust raspored, išli smo u Češku pa smo se vratili. Nismo mnogo trenirali, ali stvorili smo pozitivnu atmosferu što je jako ohrabrujuće za sve nas”, izjavio je Bosnić.

Bh. reprezentativac Sani Čampara je mišljenja da su večeras postigli timsku pobjedu.

“Ovo je vrlo važna pobjeda za sve nas i cijeli tim. Rastemo kao tim i mislim da ovako trebamo nastaviti s ovakvim pristupom, vježbanjem i treniranjem i sigurno ćemo u budućnosti imati još ovakvih utakmica”, kazao je Čampara te dodao:

“Gubili smo, ali smo naučili nešto iz tih poraza. Nastavili smo trenirati i mislim da napredujemo kao tim.”

O odličnoj igri naših reprezentativaca riječi hvale je imao i selektor Bugarske Ljubomir Minčev koji je kazao da nisu mogli odgovoriti na “1 na 1” igru naše reprezentacije.

“U posljednje dvije utakmice Imali smo problema s glavnim igračima i povrijeđeni smo došli ovdje bez glavnog čovjeka. Znali smo da se ne možemo suprotstaviti suparniku u igru tako da smo pripremili odbranu. Međutim, nismo dobro odgovorili na igru jedan na jedan i to je segment koji je išao u korist domaće ekipe. Čestitke pobjedniku, nismo se kvalifikovali ni mi ni oni, a mi se vidimo u budućnosti”, kazao je Minčev.

Bugarski reprezentativac Čavdar Kostov je podijelio mišljenje sa svojim selektorom da su imali brojnih problema u večerašnjoj utakmici.

“Imali smo dosta problema na koje nismo mogli pronaći rješenje, posebno u skakačkom segmentu. Nismo mogli ostvariti potpunu efikasnost naše igre. Čestitke ekipi Bosne i Hercegovine”, zaključio je Kostov.

Izvor: Klix.ba