Kadeti Slovenije u Zenici bolji od BiH

foto: N/FS BiH

Prijateljski susret “U-17” selekcija BiH i Slovenije odigran je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a bolji su bili gosti pobijedivši sa 1:2.

U prvom poluvremenu nije bilo prilika sve do 29’. Tada su gosti izveli kontra napad i lopta dolazi do Benjamina Šeška koji ulazi u kazneni prostor sa lijeve strane i pogađa suprotni ugao gola Farisa Krkalića za 0:1.

Bh. tim u 37. izjednačuje rezultat. Kapiten Amar Dedić prolazi po desnoj strani i šalje loptu na peterac ka Silviju Ilinkoviću koji šalje loptu u mrežu.

Gosti ponovno postižu pogodak u 53’. Šeško loptu dodaje Davidu Bosilju koji bježi našoj odbrani te iskosa sa lijeve strane pogađa za 1:2.

Andrija Drljo u 71’ prolazi po desnoj strani i šutira, ali golman Slovenije Žan-Luk Leban izbacuje loptu u korner.

Do kraja susreta bh. tim je više napadao, ali se rezultat nije mijenjao.

V.d. selektor Adin Mulaosmanović je izjavio: “Rezultat nije bio u prvom planu i dosta smo mijenjali sastav što se osjetilo i na igri. Jedan meč smo pobijedili, danas smo poraženi, ali što je najbitnije vidjeli smo koliko ko može. Vidjeli smo i neke dobre stvari, ali i loše koje moramo ispraviti. Bez obzira na poraz možemo biti zadovoljni zalaganjem igrača. Imaćemo još i pripremne utakmice sa Srbijom nakon kojih ćemo odlučiti koji igrači će ići na kvalifikacioni turnir u Mađarsku.

Prije dva dana Bosna i Hercegovina je sa 2:1 pobijedila Sloveniju.

Bosna i Hercegovina-Slovenija 1:2 (1:1)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Igor Popović.

Sudije asistenti: Din Pripoljac, Elman Čolak.

4. sudija: Ibrahim Kovačević.

Golovi: 0:1 Šeško (29’), 1:1 Ilinković 37’, 1:2 Bosilj (53’)

Žuti kartoni: Hukić (BiH).

Bosna i Hercegovina: Faris Krkalić, Amar Dedić, Belmin Bobarić, Amar Kvakić, Silvio Ilinković, Amel Muratović, Ammar Džuderija, Adnan Alagić, Hamza Gasal, Ajdin Mujanović, Ajdin Jusupović. Igrali su još: Amar Drina, Andrija Drljo, Madžid Šošić, Lejs Pličanić, Alden Šuvalija, Patrik Bošnjak, Bakir Hukić. Selektor: Adin Mulaosmanović.

Slovenija: Žan-Luk Leban, Domen Zaišek, Žiga Dajčman, Žiga Laci, Luka Vuković, Benjamin Šeško, David Flakus Bosilj, Žiga Slaviček, Matic Krašovic, Anže Sojer, Domen Žur. Igrali su još: Gašper Pečnik, Nick Perc, Žan Vipotnik, Vanja Panič. Selektor: Aleksandar Radosavljević.