Rukometaši Čelika sa zvukom sirene poraženi u Gradačcu

U prvom kolu proljetnog dijela prvenstva u Prvoj ligi FBiH- grupa Sjever, rukometaši Čelika su se spotakli i nesretno izgubili utakmicu u Gradačcu od istoimene ekipe.

Konačan rezultat 30:29  postignut je nakon što je označen kraj utakmice, i to kod rezultata 29:29, istovremeno su sudije Lipa – Muhtarević dosudili penal, koji je izveden po isteku 60 minuta igre. Najbolji strijelac Gradačca i ove utakmice bio je Jasmin Hrvić (postigao 12 pogodaka) koji je dosuđeni sedmerac pretvorio u gol, što je značilo i pobjedu domaćina- 

Inače, bila je to fenomenalna, prava prvenstvena utakmica u kojoj su domaći gledaoci (njih preko 500) uživali u izuzetno dobrom rukometu. Mnogi ljubitelji rukometa su nakon utakmice komentarisali da je ova utakmica po kvalitetu, igrom, žestinom i stalnom dinamikom bila bolja od mnogih premijerliagaških utakmica.

U odličoj igri domaćina, koja je podržavana gromoglasnim navijanjem publike, dominirali su pomenuti Jasmin Hrnjić, zatim Edin Zrnić sa 7 i Benjamin Spahić sa 5 postignutih golova.

Kod Čelika nije bilo tako raspoloženih šutera tako da je najviše golova postigao pivot Aldin Begagić (ukupno 7, od čega 3 iz penala), Kenan Muslić je postigao 6 golova, iako je igrao samo u drugom poluvremenu. Eldar Mehić postigao je 4 gola, a igrao je takođe samo u drugom poluvremenu i imao učinak od 4 šuta – 4 gola. Adi Pašalić i Jasmin Omerović su postigi po tri gola, s tim da je Omerović imao i 2 asistencije i 3 ukradene lopte.
Najbolji pojedinac Čelika u ovoj utakmici je ipak bio Danijel Jurić, koji je imao jedan šut i postigao gol, ali je nad njim napravljeno 3 penala.
Golman Čelika Riad Polić je imao 10 odbrana, a Haris Muhić dvije.

Predsjednik Kluba Pane Škrbić, vidno razočaran nakon utakmice, izjavio je za naš portal:

”Imamo odličnu ekipu, imamo čak 20 igrača podjednakih kvaliteta, to nema niko ni u ovoj, ni ostalim ligama! Imamo mogućnost da u svakoj utakmici igra svih 16 igrača, a još četiri ostaju van terena, iako bi i oni mogli takođe odlično igrati. Naš protivnik, kao RK Gradačac, iako ima odličnu ekipu, ima samo 8 igrača u rosteru i pobijedi nas! Takođe, naši igrači imaju i odlične uslove za rad, sve obaveze prema igračima i stručnom štabu su izmirene. Za januar ove godine obaveze prema igračima su isplaćene još 1. februara, a rezultata ipak nema. Narednih par dana ćemo sve to analizirati, kako na sjednicama Upravnog odbora i Stručnog štaba, tako i na sastanku sa igračima! Najavljujem rigorozne mjere za ubuduće, kako bi ostvarili zacrtani cilj – plasman u Premijer B ligu u narednoj sezoni”, – rekao je Škrbić.

Naredna utakmica se igra se subotu 23. februara u dvorani Bilmišće.