Košarkaši Čelika ubjedljivi na gostovanju u Travniku

Drugu uzastopnu gostujuću pobjedu upisali su košarkaši Čelika. Večeras su u derbi susretu pobjedili ekipu Travnika sa 82:67.

Ovom pobjedom ekipa trenera Armela Mujakovića revanširala se domaćinu za poraz iz prvog dijela sezone, i ostala u trci za vrh tabele.

Čelik je od prve minute krenuo silovito. Odlična igra u napadu odvela je zeničke košarkaše na kraju prve četvrtine do 36:9. I u drugom periodu Čelik je zadržao isti tempo igre. Domaćini su prve poene postigli tek u drugoj minuti nastavka, kada je pogodio Iličić za 11:38. Na kraju prvog dijela bilo je plus 24 poena za Zeničane, kod rezultata 52:28. Bio je to početak kraja za ekipu trenera Slobodana Kecmana. Treća četvrtina završena je sa plus 20 za goste, 65:45.

Posljednjih 10 minuta ponovo su u znaku Čelika za konačnih 82:67.

Kod Travnika Iličić je upisao 17, a Mičić 18 poena. Čelik je ponovo predvodio kapiten i prva violina ekipe Armin Avdibegović sa 23 koša. Dragolj je ubacio 17, a Varupa i Podojak po 11 poena.

Na ovoj utakmici je povrijeđen Mirza Keso, tako da će trener Mujaković u nastavku sezone ostati i bez ovog igrača uz Imrana Porču i Benjamina Bajramovića, koji su duže vrijeme van stroja. Čelik je nakon 13. kola na omjeru 8:5 u pobjedama, sa 21 poenom.

Večerašnja pobjeda u Travniku najbolja je uvertira za utakmicu 14. kola, kada u Zenicu stižu Živinice. (M.P)

FOTO:N.Glibo