Futsal reprezentacija BiH večeras za prvo mjesto u grupi igra protiv Turske

Bosanskohercegovačka futsal reprezentacija večeras od 20:00 sati igra posljednju, treću utakmicu u okviru turnira grupe „F“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020 godine.

U Areni „Husejin Smajlović“ sastaje se sa selekcijom Turske. Izabranici selektora Ive Kreze u meč ulaze sa dvije pobjede protiv Švicarske i Škotske, dok Turska ima pobjedu protiv Škotske i poraz od Švicarske. Večerašnjom utakmicom naša reprezentacija treba potvrditi prvo mjesto u grupi i plasman u grupnu fazu kvalifikacija.

„Mi smo u ove dvije utakmice opravdali ulogu favorita iako je bilo teško. Naš cilj je da pobjedimo sve protivnike i budemo prvi u grupi. Svaka pobjeda nam je važna zbog koeficijenta kako ne bi morali igrati preliminarne  runde“, – izjavio je pred večerašnju utakmicu selektor Ivo Krezo.

Ako bh. tim bude prvi u grupi F, onda će u oktobru igrati kvalifikacije grupne faze na turniru u Dubrovniku sa Hrvatskom, Rusijom i drugoplasiranom ekipom iz grupe E preliminarne runde.

Drugoplasirana ekipa iz naše grupe igraće u Francuskoj, sa domaćinom i Srbijom te  pobjednikom iz grupe  E preliminarne runde.

U prvoj utakmici trećeg kola od 17:00 sati sastaju se Škotska-Švicarska.(M.P.)