Zimska šetnja do Pepelara u organizaciji Udruženja “Vedro”

Proteklog vikenda, Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“, realiziralo je svoj prvi pohod u 2019. godini. Ovoga puta posjetili su Pepelare, atraktivno izletište u podnožju planine Tvrtkovac.

Iako je bila najavljena kružna tura Sebuje-Rogatka-Pepelari-Karino brdo-Sastavci, zbog visokog snijega bili smo primorani vratiti se istom rutom preko Rogatke do sela Sebuje. Ipak, prema reakcijama učesnika, to nije pokvarilo sveopći dojam pohoda, pišu iz „Vedra“.

„Rano jutro dočekalo nas je sa hladnim ogrtačem, koji nas je  pratio do planinarske kuće. Naši iskusni vodiči Haris Adilović i Munever Aganhodžić su predvodili kolonu i ‘prtili’ snježni prekrivač, dok je se sunce polako izdizalo na horizontu. Šumski predjeli pružili su bajkovite prikaze. Dolaskom na Pepelare, učesnici su se zagrijali uz peć i vrući čaj kojeg su nam spremili domaćini PD Tvrtkovac.

Povratak je uslijedio već utabanom stazom do sela Sebuje. Vedro kolonu činili su i mladi planinari, od kojih najmlađi ima sedam godina“.

Ovim pohodom, Udruženje Vedro je ušlo u novu godinu punim plućima. Vidimo se već na narednom izletu, te se radujemo novom druženju, poručuju iz Udruženja „Vedro“