“Two Funny”: Zanimljivi DJ dvojac iz Zenice

Preko dana Refik studira i radi kao nastavnik harmonike, a Edvin u servisu mobilnih telefona. Naveče, Two Funny miksa za DJ pultom, dok se zenička omladina zabavlja uz njihovu muziku.

Two Funny, DJ duo, čine Edvin Artuković, rođen 1988. godine, i 6 godina mlađi Refik Telalović.

„Zajednička karijera nam počinje u Blatuši, u MC Condor, bez kojeg Two Funny ne bi postojao“, – otkriva Refik za zenicainfo.ba, na šta Edvin dodaje kako je Two Funny totalni underground.

„Ime Two Funny je nastalo sasvim slučajno. Na nekom od derneka smo zbijali svakojake šale, te sam ja rekao da je ta šala too funny…onda mi je sinula ideja da nas dvojica, u duetu, budemo Two Funny“, – priča Refik, koji se elektronskom muzikom bavi par godina. Nešto iskusniji Edvin, elektronsku muziku zavolio je prije desetak godina.

„Sviramo sve dobre trake, nemamo problem ni sa jednim žanrom, ali u osnovi je to neki progressive. Lično mislim da je to najkvalitetniji i najkulturniji žanr elektronske muzike“, – smatra Refik.

Edvin tvrdi kako je elektronska muzika poprilično slušana u Bosni i Hercegovini, pa tako i u Zenici, kao i da je scena jača nego ikada.

„Scena se mnogo razvila. Danas imamo puno mladih koji se bave elektronskom muzikom, a prije i nije baš bilo tako“

Obojica se slažu da ovaj muzički žanr postaje sve popularniji u našem društvu.

„Elektronska muzika se pojavljuje sve više i više, a samim tim i dešavanja vezana za tu vrstu muzike, kako u gradu tako i u državi. Mislim da ima potencijala i da će u budućnosti biti jedna od najslušanijh“ – siguran je Edvin.

Kako su obojica imali priliku za solo i duo nastupe, tvrde kako je razlika, što kod zajedničke svirke morate osjećati muziku i poznavati svog kolegu, jer ste vi tim za DJ pultom. (A.Nikontović)