Prijedlozi za najbolje sportiste i klubove u ZDK mogu se dostaviti do 8. februara

Pripreme za održavanje tradicionalne Manifestacije “Sportista ZE-DO kantona” čiji su suorganizatori NIPD Naša riječ Zenica i Sportski savez ZDK, teku predviđenom dinamikom.

Prošle sedmice je u Zenici održana sjednica Organizacionog odbora manifestacije na kojoj je donesen niz značajnih odluka. Za predsjednika Organizacionog odbora izabran je Mirsad Čizmo, ugledni zenički privrednik i neumorni entuzijasta i sportski radnik, dok su za njegove zamjenike izabrani Elvir Starčević, predsjednik Sportskog saveza ZDK i Zdravko Marošević, načelnik Općine Vareš. Počasni predsjednik Organizacionog odbora je Miralem Galijašević, premijer ZDK. Za direktora Manifestacije imenovan je Sajto Ćehović, koji ovu manifestaciju predvodi već duži niz godina i doprinosi njenoj uspješnoj organizaciji.

Verifikovan je i stručni žiri koji će birati najbolje. Organizacioni odbor je utvrdio kategorije u kojima će se dodjeljivati nagrade i priznanja najboljima. Biraće se najbolji senior i seniorka, najbolji junior i juniorka, najbolji seniorski i juniorski sportski klub, sportski trener, sportski radnik, sportski događaj godine, sportske nade, najbolji sportisti, treneri, klubovi i sportski radnici u sportu za lica sa invaliditetom, a bit će dodijeljena i specijalna prizanja za razvoj sporta te specijalna nagrada za životno djelo. Izbor najuspješnijih u sportu ZDK za proteklu godinu će se održati krajem februara 2019. godine, a ova manifestacija tradicionalno će biti praćena i izdavanjem specijalnog izdanja pod nazivom “ZE-DO sport” kojeg priprema redakcija Naše riječi.

Ovom prilikom, iz Naše riječi još jednom upućuju poziv sportskim općinskim savezima, sportskim klubovima,  udruženjima i pojedincima, da dostave svoje prijedloge a aplikacije mogu preuzeti na web stranici www.nasarijec.ba, FB stranici Naše riječi ili na stranici Sportskog saveza ZDK. Ispunjene aplikacije sa obrazloženjima treba slati na e-mail adresu: nasarijec.ze@gmail.com, ili dostaviti lično u redakciju Naše riječi, odnosno poštom na adresu: “Naša riječ” Zenica, Bulevar Kralja Tvrtka I br. 1, 72000 Zenica. Organizacioni odbor je utvrdio da rok za dostavljanje prijava bude do 08. februara 2019. godine.

Generalni pokrovitelj Manifestacije “Sportista ZE-DO kantona” je Vlada ZDK.