Vremenska prognoza za naredne dane

Danas će u našoj zemlji prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. Tokom prijepodneva sa slabim snijegom u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne.

Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjeren do pojačan sjeveroistočni, a u ostatku zemlje slab jugozapadni. Dnevne temperature od -4 do 2, na jugu od 3 do 8 °C.

U nedjelju, jutro uglavnom pretežno sunčano, po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i niskom naoblakom. U ostatku dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima ponegdje u Hercegovini sa slabom kišom, a na jugozapadu Bosne sa slabim snijegom ili susnježicom. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. U večernjim satima jaki udari juga u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od 0 do 5, a dnevne od 3 do 10, na jugu do 12 °C.

U ponedjeljak u centralnim i istočnim područjima Bosne preovladavat će umjereno do pretežno oblačno, a u ostatku naše zemlje pretežno oblačno vrijeme U Hercegovini se očekuje kiša. Prije podne u Krajini sa kišom, a u zapadnim područjima Bosne sa kišom i susnježicom. U ostatku dana u većem dijelu Bosni sa kišom i susnježicom, koja će postepeno preći u snijeg. Obilnije padavine se očekuju u zapadnim područjima Bosne, na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 3 do 10, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 7 do 12 °C.

U utorak 29.01.2019. se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini povremeno i ponegdje sa slabom kišom. U Krajini, centralnim i zapadnim područjima Bosne sa slabim snijegom ili susnježicom. Toko Jutarnje temperature od -4 do 1, na jugu od 2 do 8, a dnevne od -1 do 3, na jugu od 7 do 11 °C.

U srijedu će preovladavati uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje i povremeno u Hercegovini sa slabom kišom. U Krajini i zapadnim područjima Bosne povremno sa slabom susnježicom ili kišom. Jutarnje temperature od -6 do 0, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 0 do 4, na jugu od 5 do 10 °C.

N1 BiH