Uređenje infrastrukutre u Poslovnoj zoni “Zenica 1”

Grad Zenica objavio je poziv za pregovarački postupak za dodatne radove na sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže u Poslovnoj zoni “Zenica I”.

Ovo je nastavak aktivnosti koje se vode na zaokruživanju infrastrukture, kako bi potencijalnim investitorima mogli ponuditi sve uslove za pokretanje biznisa. Nakon ovog uslijedit će i poziv za izgradnju saobraćajnice kojom će biti omogućem prilaz parceli, koja će biti podjeljena na minimalno 16 dijelova, i koji će otprilike do marta biti ponuđeni na prodaju.„Dobili smo 14 pisama namjere od preduzeća za kupovinu zemljišta i mogu reći da je otprilike 50 posto firmi koje su već u poslovnoj zoni, dok ostale dolaze izvan poslovne zone“, – kaže direktor Agencije Zeda, Senad Pašalić.

U novembru mjesecu počeli su razgovori sa službama za Privredu i planiranje razvoja, Urbanizma i imovinskih –pravnih odnosa, te sa Javnim preduzećem za uređenje grada Zenice oko projekata razvoja infrastrukture, a sve s ciljem da se odgovori zahtjevima poduzetnika. „Mi smo u međuvremenu dobili 14 pisama namjere od malih i srednjih preduzeća iz Zenice, i ovo se sve radi kako bi odgovorili na njihove potrebe“, – kaže Pašalić.
U 2019. godini očekuju se intezviniji radovi u Poslovnoj zoni „Zenica I“, prije svega zbog onih koju su kupili parcele u prošloj godini, ali i zbog trenutnih projekata koji se provode na razvoju infrastrukture. (N.Glibo)