Četvrti regionalni turnir ZSK-a, učestvuju klubovi iz tri države

Omladinski fudbalski klub ZSK 2013 iz Zenice, od 18. do 20. januara organizuje Četvrti regionalni turnir „OFK ZSK ZENICA 2019“ u malom fudbalu za najmlađe kategorije. Očekuje se učešće 100 ekipa iz Srbije, Hrvatske i BIH sa preko 1200 učesnika.

„Nama je posebna čast i zadovoljstvo što smo nosioci jednog ovakvog projekta koji sa ljetnim turnirom, “Trofej grada Zenica“, čini jedan poseban brend našeg kluba i grada. Nadamo se da će svi učesnici turnira iz Zenice ponijeti lijepe utiske. Ovo je do sada najveći turnir po broju ekipa. Očekujemo oko 100 klubova i škola fudbala iz Srbije, Hrvatske i naše zemlje“ – izjavio je na današnjoj press konferenciji Hasib Fetić, predsjednik OFK ZSK 2013 .

Četvrti regionalni turnir u malom fudbalu počinje u petak, 18.januara u 9:00 sati. Prvog dana nastupiće 35 ekipa najmlađih kategorija, predpionira i pjetlića rođenih 2011. godine. Drugi dan je rezervisan za  kategorije dječaka rođene 2008./10. godine, a treći dan u nedjelju dječaci rođeni 2009./11. godine. Od bh. ekipa dolazak su najavili klubovi i škole fudbala iz Sarajeva, Tuzle, Bugojna, Viteza, Zavidovića, Maglaja i drugih mjesta. Za najbolje plasirane organizator je osim diploma obezbjedio medalje i pehare. Turnir će se igrati u Areni „Husejin Smajlović“, a ulaz je besplatan. Generalni pokrovitelj turnira je Grad Zenica, dok je partner u projektu Javna ustanova Zavod za bolesti ovisnosti ZDK-a. (M.P.)