Provjeravaju se informacije u vezi mladića koji je nestao na Ponijerima

Zbog loših vremenskih uslova i visokog snježnog pokrivača potraga je nastavljena smanjenim intenzitetom. Zajedno sa FUCZ na terenu su i policijski istražitelji koji poduzimaju potrebne radnje i postupaju po svakoj dojavi. Provjeravaju se sve informacije koje su proslijeđene policiji ili FUCZ od strane svjedoka ili iz nekih drugih izvora.

Tako je i jutros pregledana vikendica za koju je postojalo saznanje da je obijena i da je nestali mladić možda boravio u njoj. Ništa nije odneseno, pronađena je vreća za spavanje pa postoji sumnja da je koristio nestali mladić. Potražni pas GSS-a s vodičem izašao je na teren i pronašao trag osobe za kojom se traga te se pretpostavlja da je ona boravila u vikendici i koristila vreću za spavanje.

Teren je izuzetno težak a visina snijega na određenim lokacijama dostiže i 150 centimetara što onemogućva opsežnu potragu.

Timovi FUCZ nastavit će potragu prikupljajući informacije na terenu i, u skladu sa svojim nadležnostima, vršiti njihovu provjeru ili ih proslijeđivati policiji, ako se provjera odnosi na njene nadležnosti.

Timovi FUCZ su u stalnom kontaktu s policijom kao i sa ostalim spasilačkim službama, CZ, volonterima i porodicom koji su uključeni u potragu, pa će, u skladu sa situacijom na terenu, intenzivirati potragu.

“Nestanak dvadesetdvogodišnjeg mladića El-Emina Hadžića prijavljen je Policijskoj stanici u Kaknju 4. januara ove godine”, saopćeno je iz FUCZ.

N1 BiH