U subotu humanitarna akcija “Dan za Danina” u “Studengradu”

Organizatori Cabaret winter festa, te vlasnici Cabaret Cluba, braća Ivan i Andrija Petrović, u subotu u „Studengradu“ organizuju humanitarnu akciju prikupljanja sredstava potrebnih za liječenje petogodišnjeg Danina Ljutvijevića.

Našem mladom sugrađaninu dijagnosticirane su psihomotorne smetnje na mozgu, i hitno je potrebno otkriti njihov uzrok, zbog čega mu je preporučen pregled na klinici u Turskoj za što je potrebno prikupiti 8.000 KM koje sami ne mogu obezbijediti roditelji.

U subotu će u „Studengradu“ biti otvorena „Daninova kućica“, gdje će u okviru akcije „Dan za Danina“ biti organizovana prodaja toplih napitaka i kolača, a prikupljena sredstava bit će uručena roditeljima za pokrivanje troškova odlaska na pregled. Pored toga, slične akcije će biti organizovane isti dan u nekoliko ugostiteljskih objekata u gradu, a navečer će u Cabaret Clubu biti upriličena prodajna izložba slika umjetnika iz cijelog regiona, koji su donacijom slika odlučili podržati ovu akciju.

Umjetnici, poslovni partneri, udruženja, građani…svi ste dobrodošli, jer što nas više da doprinos, prije ćemo skupiti novce. Subota je “Daninov dan”.