Velike igračke promjene u NK Čelik

Porazom od Sarajeva sa 3:1, nogometaši Čelika okončali su jesenji dio sezone u BHT Premijer ligi BiH.

Prvi dio takmičenja zenički premijerligaš okončao je na devetom mjestu sa 21 bodom. Čelik ima samo bod više od desetoplasirane Tuzla city i tri boda viška od predposljednje ekipe Goška. Ljubitelji nogometa u Zenici očekivali su puno više u prvom dijelu i bolje mjesto na tabeli.

U ponedjeljak 3.decembra na zvaničnoj web stranici kluba pojavilo se kratko saopštenje u kojem se kaže da je ekipa Čelika na odmoru, koji će trajati  do prve polovine januara, kada će startati pripreme za proljetni dio sezone 2018./19. godine. Stručni štab NK “Čelik” će u narednih nekoliko dana raditi na planu i programu zimskih priprema, a detaljan plan će biti preciziran do prvog okupljanja igrača nakon pauze, između 7. i 10. januara 2019. godine, kaže se u saopštenju.

Dan kasnije na društvenim mrežama osvanula je i informacija da bi sa čak 14 igrača mogao biti raskinut ugovor u nastavku sezone. Šef stručnog štaba Adnan Ornek sa svojim saradnicima otputovao je za Tursku, i nije bilo moguće dobiti potvrdu ove informacije. Kako smo u telefonskom razgovoru saznali od Ismara Huskića, generalnog sekretara kluba, konačan spisak igrača na koje se neće računati u proljetnom dijelu još uvijek nije sačinjen, i biće poznat tek početkom januara. Takođe nisu poznata ni imena evetualnih pojačanja.(M.Pripoljac)