Intervju Željko Joksimović: Pamtit ćemo koncert u Zenici

U prepunoj Areni Husejin Smajlović u Zenici, regionalna zvijezda Željko Joksimović održao je spektakularan koncert. Dva i pol sata vrhunske zabave u kojoj su mogli uživati svi oni koji su došli na koncert još jednom se pokazao kao odličan potez organizatora.

Nakon koncerta Joksimović nije krio oduševljenje onim što je doživio u Zenici.

Fantastična energija i atmosfera. Zaboravio sam, što se meni inače ne dešava, da nismo osam godina bili ovdje, ali smo to nadomjestili dobrom energijom i preko dva i pol sata programom za publiku koja će sigurno pamtiti ovaj konceret kao što ćemo ga pamtiti i mi, kazao je Joksimović.

Željko Joksimović

Reakcije publike su po njegovom mišljenju bile fantastične.

Obećavam da ću svakako sljedeći koncert napraviti mnogo brže, obično radimo koncerte na dvije ili tri godine, ali osam godina to je definitivno moj propust, ali ovaj koncert će mi ostati u sjećanju, naglašava.

Tokom koncerta članovi benda su se predstavili publici ne samo kao dobri svirači, nego i sa fantastičnim vokalnim sposobnostima.

Kad Goran zapjeva koji svira reperkusije ja malo pustim Gagu da svira bubnjeve pa tek onda zapjevam. Vidjeli ste i sami da su to fantastične individue koje svaka od njih može da drži poseban i samostalni koncert. Ja mislim da imam najbolji muzički tim koji su svaki za sebe posebna pojava i sretan sam zbog toga, zaključio je Joksimović i kazao da mu je drago bilo ponovo gostovati u Zenici, te obećao da neće ponovo proći osam godina do sljedećeg dolaska u ovaj grad. (Nedžad Glibo)