Rukometaši Čelika u derbiju kola gostuju Slobodi, Čelik Junior u Žepču

Nastavak takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH –grupa Sjever donosi dva gostovanja za zeničke ligaše.

Derbi susret 9. kola na programu je u nedjelju, 18. novembra u Tuzli. Čelik gostuje kod Sloboda Solane. Čelik je vodeći na tabeli sa Krivajom sa 21 bodom, dok je Sloboda treća sa 18 bodova. Tuzlaci imaju upisan samo jedan poraz, i to od Krivaje, dok Čelik ima odličan skor od 7 uzastopnih pobjeda.

„Još prije utakmice protiv Sane 7 počeli smo se pripremati za Slobodu. Dobro smo analizirali njihovu igru. Imamo mlađi i brži tim i nadam se da ćemo u tom segmentu iskoristiti  naše prednosti. Najveća opasnost nam prijeti od iskusnih igrača, poput Davora Kadića. Biće to teška utakmica u kojoj se nadam povoljnom ishodu“ – izjavio je za zenicainfo.ba Seldin Rizvanović, trener Čelika.

Prema najavama trenera Rizvanovića, ekipa će biti oslabljena za dvojicu povrijeđenih igrača: Adnana Begagića i Muhameda Ajanovića.

Susret 9. kola Prve rukometne lige Federacije BIH Sloboda-Čelik igra se 18. novembra od 16:00 sati.

I drugi zenički ligaš će na gostovanje. Lakši posao čeka ekipu škole rukometa Čelik Junior. Gostuju kod ekipe Žepča, koja je trenutno šesta sa 12 bodova.

„Mi smo kvalitetniji tim. To smo dokazali u dosadašnjem dijelu lige. Ipak uvažavamo Žepče i igraćemo maksimalno ozbiljno i angažovano. Bićemo kompletni u nedjeljnoj utakmici i vjerujem u pobjedu“-poručio je trener Čelik Juniora , Vladimir Zeljko.

Utakmica Žepče-Čelik Junior na programu je 18. novembra od 16:00 sati.(M.P.)