Košarkaši Čelika bez trojice standardnih igrača u Hadžićima, upitan i Avdibegović

Drugom prvenstvenom pobjedom na domaćem parketu protiv Turbine sa 81:75, košarkaši Čelika donekle su ublažili loš start u A1 ligi.

Priliku da poprave bodovni saldo, i da se vrate u pobjednički ritam imaju već u narednom 5. kolu, kada gostuju u Hadžićima kod Bošnjaka. Bošnjak ima isti omjer kao i Čelik od dvije pobjede i šest bodova. Zbog obaveza na poslu i ranog termina odigravanja utakmice, ponovo je upitan odlazak u Hadžiće i trenera Armela Mujakovića. Dodatni problem je bolest trojice igrača: Bambura, Dragolja i Gaka, dok se na posljednjem treningu povrijedio Avdibegović.

„Bez obzira na probleme koji nas prate, stisnućemo zube i odigrati utakmicu. Ako budemo na nivou prošle pred domaćom publikom, onda možemo napraviti povoljan rezultat. Ekipa Bošnjaka ima veoma sužen roster, od samo 5-6 igrača, i to uz agresivnu igru može biti naša prednost“– optimista je trener Čelika, Armel Mujaković.

Utakmica 5.kola A1 lige Bošnjak -Čelik, igra se u nedjelju, 18. novembra od 15:30 sati. U ostalim mečevima sastaju se: Radnički-Spartans, Turbina-Travnik, Živinice-Brčko, Promo-Konjic i Iskra-Igman BU. (M.P.)