Otvorena izložba Nataše Vukadin

Slikarica Nataša Vukadin svoju 4. samostalnu izložbu otvorila je u Zenici proteklog vikenda. Njen posljednji opus, „Šetnja kroz snove“, predstavlja motive  tradicionalnog i modernog, oslikane snažnim etnološkim simbolima i aktovima.  

Zenički slikar Hilmo Kahrić autoricu je kaže upoznao na jednoj likovnoj koloniji, a njen širi opus pogledao tek ovog vikenda, kada je otvorena izložba Nataše Vukadin u Zenici.

Odličan je gest zeničkih ugostitelja da sve češće umjetničke slike izlažu u svojim objektima. „Ljudi nerijetko izbjegavaju posjetiti izložbe postavljene u muzejima ili galerijama“, dodaje Kahrić.

Nataša Vukadin je do sada učestvovala na više od 30 kolektivnih izložbi, i 30 internacionalnih i domaćih likovnih kolonija. Učestvovala je na pet bijenala likovnih umjetnosti i mnogobrojnim humanitarnim akcijama. Izlagala je u Turskoj, Austriji, Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj. Njena izložba „Šetnja kroz snove“ biće dostupna posjetiocima u Zenici narednih mjesec dana. Organizator izložbe je agencija MerisCon Art.