Derbi na Bilinom Polju, Čelik u nedjelju dočekuje Široki Brijeg

Nakon reprezentativne pauze ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Premijer ligi BIH. Nogometaši Čelika u 14.kolu ugostiće ekipu Širokog Brijega.

Šef stručnog štaba NK Čelik Adnan Ornek, i prvotimac Haris Dilaver, na današnjoj konferenciji pred utakmicu sa Širokim Brijegom su kazali kako ih čeka teška utakmica, ali i da očekuju tri boda koja bi ih učvrstila u gornjem dijelu tabele.

„Sada nas očekuje težak meč, sastajemo se sa jednim od najjačih timova u ligi, ali naša prednost je da igramo na domaćem terenu. Ovdje možemo igrati dobar nogomet i naši igrači imaju motiv više nego naši protivnici”, kazao je Ornek.

Trener zeničkog premijerligaša istakao je da je još uvijek neizvjestan povratak Jurine i Salčinovića, ali je i najavio dva nova igrača koji bi se trebali pridružiti timu.

Nogometaš Haris Dilaver od kojeg se puno očekuje u nedjeljnom meču, istakao je kako su dobro iskoristili prvenstvenu pauzu.

„Ova pauza je dobro iskorištena i uspjeli smo podići samopouzdanje zbog čega smatram da ćemo dobiti ovu utakmicu. Znamo u kakvoj je situaciji bio klub prije dvije godine. Situacija sigurno nije onakva kako bismo mi željeli, ali se nadam da će se to popraviti”, zaključio je u svom izlaganju Dilaver.

Utakmica 14.kola Premijer lige Čelik-Široki Brijeg igra se u nedjelju, 21.oktobra od 17:00 sati.(M.Pripoljac)