U Zenici sedam biračkih mjesta nije otvoreno na vrijeme

Gradska izborna komisija Zenica, na čijem će se području glasanje za današnje Opće izbore 2018. godine moći obaviti na 141 redovnom biračkom mjestu, te jednom mjestu za glasanje u odsustvu i za nepotvrđene glasačke listiće, nije u sedam sati otvorila sva svoja birališta.

Još prikupljamo podatke sa terena, ali zasad imamo informacije da sedam mjesta nije na vrijeme otvoreno, ali očekujemo da ćemo ih otvoriti u narednih pola sata jer je riječ samo o sitnim tehničkim propustima“, kazao je tokom gostovanja u našem studiju Selver Keleštura, predsjednik Gradske izborne komisije .

Za ovogodišnje Opće izbore registrovano je 141 redovno biračko mjesto, uz jedno mjesto za glasanje u odsustvu i mjesto za izdavanje nepotvrđenih glasačkih listića. Na biračkom spisku evidentirano je 101. 880 birača. Za našu izbornu jedinicu ovjerena su 34 politička subjekta, među kojima je sedam koalicija i jedan nezavisni kandidat, potvrdio je Keleštura .
Četiri mobilna tima omogućit će glasanje za 370 birača smještenih na izdržavanju kazne u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, zatim 300 u Domu penzionera Zenica, i Domu penzionera sa stacionarom ZDK, te još 80 građana na različitim destinacijama, a koji su to pravo stekli zbog bolesti.