Centar civilnog sektora poziva građane da u nedjelju iskoriste pravo glasa

Kao asocijacija NVO u ZDK koja je formirana sa ciljem da bi objedinila civilno društvo, pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine koji su punoljetni i imaju pravo da biraju da budu jedinstveni u odluci da iskoriste pravo glasanja.

Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da 07. oktobra uzmu učešće u prazniku demokratije, kreiranju domovine i da iskoriste jedino oružije koje ne ruši nego izgrađuje moderna i napredna društva u svijetu. Da bi to bilo tako naša domovina treba što veći broj patriota u redovima na glasačkim mjestima. Bosna i Hercegovina 07.oktobra treba što veći broj odgovornih da biraju one koji će raditi za opšte dobro i interese građana, da biraju ljude sa vizijama, odlučne i hrabre.

Birajte po savjesti bez uticaja drugih na Vas. Ta odluka mora biti samo Vaša i ona se tiče samo Vas. Ali odluka da li da izađete na izbore 07.oktobra nije samo Vaša i ne tiče se samo Vas. Tiče se opstanka Bosne i Hercegovine, tiče se svih nas. Neizlaskom dajete priliku da manji broj onih kojima Bosna i Hercegovina nije u srcu budu jači nego što to objektivno jesu i tim postupkom nečinjenja dajete im priliku da rašire krila.

Zbog toga ovim saopštenjem molimo i tražimo od svih građana Bosne i Hercegovine da 07.oktobra u što većem broju izađu na izbore i da biraju jaku Bosnu i Hercegovinu, prosperitetnu domovinu odnosno da svojim jedinim oružijem izaberu one za koje su sigurni da će ih dovesti do tog cilja, navodi se u saopštenju CCS-a.