Poziv političkim subjektima za učešće u Političkoj areni

«RTV ZENICA» sa posebnim zadovoljstvom predstavlja i najavljuje jedinstveni projekat u Bosni i Hercegovini, potpuno novi koncept političke debatne emisije, koju do sada niste imali priliku vidjeti ni na jednoj televiziji – Politička arena u Areni „Husejin Smajlović“ Zenica.

Dosta vam je jednoličnih debata i dosadnih kampanja, unificiranih bilboard poruka i slogana, suhoparnih stranačkih saopštenja – «RTVZENICA» u svojevrsnoj političkoj areni suprotstavlja stavove, mišljenja, programe političkih subjekata koji se bore za vlast na Općim izborima 2018.godine. Donosimo vam borbu do posljednjeg glasa, na pozornici Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici u subotu, 29.09.2018. godine u 19,00 sati, na javnom snimanju uz prisustvo publike, birača, čiji glas također želimo da čujemo.

«RTV ZENICA» kao mnogo puta do sada, kroz Političku arenu u Areni, postavlja nove standarde u TV produkciji, i priprema još jedan izuzetno zahtjevan produkcijski projekat, koji će biti emitiran na programima radija i televizije Zenica, kao i na svim medijskim platformama i oficijelnim “računima” (account- ima) društvenih mreža, te portalu «RTV ZENICA». Ovakav projekat će nam u ovoj kampanji dati drugačiji pogled na buduće izabrane zvaničnike, koji će u naredne četiri godine zastupati interese građana BiH.

Upućujemo poziv svim političkim subjektima, partijama, koalicijama, da pod posebnim uslovima iskoriste mogućnost javnog debatiranja sa političkim protivnicima, da u posebnom ambijentu predstave svoje programe, i uvjere birače u ispravnost i jedinstvenost svojih ciljeva, i pokažu sposobnosti javnog dijaloga na otvorenom političkom terenu. Posebni uslovi iz prethodnog stava podrazumjevaju debatiranje prema jasno utvrđenoj koncepciji i scenariju, te „Pravilima Političke arene 2018. godine“, kao i uplatu naknade troškova tehničke realizacije „Političke arene“ po prijavljenom učesniku, u iznosu od 1.250,00 KM u koji nije uračunat pripadajući iznos PDV- a i to na žiro račun broj:

141-355-532 -002-0181 otvoren kod Bosna Bank International.

Uplatu možete izvršiti najkasnije do 26.09.2018. godine do 15 sati, koja je i svojevrsna prijava na „Političku arenu“. Uplatom naknade troškova, odnosno prijavom političkim subjektima i njenim predstavnicima se pruža prilika da suprotstave  stavove, mišljenja i programe, kao i da se na jedinstven način predstave biračkom tijelu uz prisustvo publike. Također, pruža im se prvoklasni politički marketing u prime time – u koji će se snimati sa 8 kamera i emitirati uživo, uz učešće minimalno 50 članova, pristalica i simpatizera prema vlastitom odabiru. S obzirom na kompleksnost projekta i produkcije, ali i koncepta koji zahtjeva učešće većeg broja debatanata, Politička arena će biti realizovana samo u slučaju da sedam ili više političkih subjekata pokaže interes za sudjelovanje, u suprotnom «RTV ZENICA» zadržava pravo odgađanja realizacije, pri čemu će uplaćeni iznos naknade vratiti prijavljenim političkim subjektima.

Za više informacija kontaktirajte uredništvo RTV Zenica na e – mail:

tvurednik@rtvze.ba ili info@rtvze.ba.

S poštovanjem,

Nandino Škrbić, direktor