Gradonačelnik Fuad Kasumović primio delegaciju Gelsenkirchena

Gradonačelnik Fuad Kasumović i predstavnici Sportskog saveza Grada Zenice, sastali su se danas sa predstavnicima Delegacije iz Gelsenkirchena, koju je predvodila gradonačelnica Martina Rudowitz.

“Gradovi Zenica i Gelsenkirchen prijatelji su i poslovni partneri godinama, a zaključci i dogovori današnjeg sastanka potvrda su tome. Tema sastanka bila je implementacija projekta, odnosno primopredaja solarnih panela izviđačkom centru na Boračkom jezeru i nabavka autobusa koji nedostaju  JP “Zenicatrans”. Ono što su posebno istakli, jesu sportske igre za mlade Zeničane i Zeničanke, koje će biti organizovane naredne godine u Njemačkoj, a sve troškove snosi grad domaćin, – kazao je gradonačelnik Kasumović

Cilj ovog partnerstva  je razmjena i prenos znanja između ovih gradova, a obuhvata teme iz oblasti kulture, ekonomske saradnje, sporta i  nevladinih organizacija.

“Razlog dolaska je plan projekt  „solarni most“. Na mjestu gdje mladi provode svoje slobodno vrijeme, ovo je jedinstvena prilika  za edukovanje o tome kako se može proizvesti struja i zaštiti životna sredina, – istakla je gradonačelnica Rudowitz. (D. Suljić)