RTV Zenica predstavlja: Politička arena u Areni

RTV Zenica sa posebnim zadovoljstvom predstavlja i najavljuje jedinstveni projekat u Bosni i Hercegovini, potpuno novi koncept političke debatne emisije, koju do sada niste imali priliku vidjeti ni na jednoj televiziji – Politička arena u Areni.

Dosta vam je jednoličnih debata i dosadnih kampanja, unificiranih bilboard poruka i slogana, suhoparnih stranačkih saopštenja – RTV Zenica u svojevrsnoj političkoj areni suprotstavlja stavove, mišljenja, programe političkih subjekata koji se bore za vlast na Općim izborima 2018. godine. Donosimo vam borbu do posljednjeg glasa, na pozornici Arene Husejin Smajlović, na javnom snimanju uz prisustvo publike, birača, čiji glas također želimo da čujemo. Upućujemo poziv svim političkim subjektima, partijama, koalicijama, da pod posebnim uslovima iskoriste mogućnost javnog debatiranja sa političkim protivnicima, da u posebnom ambijentu predstave svoje programe, i uvjere birače u ispravnost i jedinstvenost svojih ciljeva, i pokažu sposobnosti javnog dijaloga na otvorenom političkom terenu.

RTV Zenica kao mnogo puta do sada, kroz Političku arenu u Areni, postavlja nove standarde u TV produkciji, i priprema još jedan izuzetno zahtjevan produkcijski projekat, koji će vam u ovoj kampanji dati drugačiji pogled na buduće izabrane zvaničnike, koji će u naredne četiri godine zastupati interese građana BiH.

S obzirom na kompleksnost projekta i produkcije, ali i koncepta koji zahtjeva učešće većeg broja debatanata, Politička arena će biti realizovana u slučaju da sedam ili više političkih subjekata pokaže interes za sudjelovanje. Za više informacija kontaktirajte uredništvo RTV Zenica na e-mail: tvurednik@rtvze.ba ili info@rtvze.ba

U nastavku pogledajte fotografije sa prvih tehničkih proba i priprema za Političku arenu u Areni.