Bivši Zmaj se vraća u Čelik, Jurina ide u belgijski Westerloo

Bivši reprezentativac i nekadašnji kapiten Čelika, veznjak Adnan Zahirović, sutra će doći na završne pregovore za povratak na Bilino polje, izjavio je nakon večerašnjeg treninga za Fenu trener zeničkog kluba Aydin Ornek.

Zahirović, koji je Čelik napustio 2010. godine, stiže iz Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Zahirović je danas bio na razgovoru i mislim da ćemo se sutra, kada stiže i predsjednik Aydin Olgun, konačno i dogovoriti. Nismo odustali ni od beka Senada Karahmeta – kaže Ornek, koji ističe i kako bi u naredna dva dana mogla biti i sudbina napadača Marina Jurine.

Jurina je u završnim pregovorima s belgijskim Westerloom. Čeliku će, s obzirom da još godinu dana ima ugovor, pripasti određeno obeštećenje – najavljuje Ornek.

On dodaje kako su u sistem za registraciju, što znači da su s njima potpisali ugovore, prijavili četvericu stranih igrača.

Samo se još čeka da, nakon potpisa reprograma poreskog duga, deblokira klupski račun te za njih dobiju potrebne radne dozvole.

Ne bih govorio o njihovim imenima, ali mogu reći da su igrači iz Nigerije, Gane i Senegala. Nažalost, zadnji vezni Armel Dacouri Bradji, koji je bio s nama na pripremama u Turskoj, svidio se i Adanasporu te neće doći u Čelik – kaže Ornek.

Dodaje kako ni on, kao stranac, još nije registriran pa zato ni u nedjelju, u 20.30, neće voditi ekipu na Bilinom polju protiv Željezničara. (Fena)