11.8 C
Zenica
Četvrtak, 28 Marta, 2024
Naslovnica Naše UŽIVO: Izviđački radio “Savršen svijet” – Boračko jezero

UŽIVO: Izviđački radio “Savršen svijet” – Boračko jezero

Arhiva

Asocijacija radio-amatera u BiH u saradnji sa Savezom izviđača Grada Zenice organizuje “Kamp radio Scout” u sklopu Interetničkog festivala “Savršen svijet 2018. Boračko jezero”.

Od 23. jula svi izviđači koji budu prisutni u toj smjeni na Boračkom jezeru biti će dio tima “kamp radija Scout”. Kamp radio će biti instaliran u improviziranom studiju, gdje će mladi imati priliku okušati se u vještinama u oblasti radio tehnike, radijske montaže, novinarstva i prezentera/spikera radijskog programa.

Sadržaj programa radija će biti izviđačka muzika sa sadržajima o dešavanjima u kampu, čije priloge će pripremati mladi izviđači i iste kroz emisije na radiju emitovati.

Tehničku podršku za instaliranje opreme, kao i kurseve (radionice) o audio montaži, realizaciji i samom broadcastu pružila je Asocijacija radioamatera u BiH -ARAuBiH.

Program Scout radija “Savršen svijet 2018.” je moguće slušati na samoj lokaciji Boračko jezero putem kamp LPFM 98 MHz ili putem internet audio streaminga čiji link je: http://104.167.4.67:8142/stream?type=http&nocache=5

Roditelji djece iz svih država ex YU čija djeca borave u toj smjeni na jezeru će moći slušati program radija.

Posebno ističemo da će posljednju emisiju u trajanju od 120 minuta preuzeti i emitovati uživo i Radio-televizija Zenica, koja signalom pokriva region.

Pored Scout radija planirano je instaliranje kratkotalasnog PPS-a, te će tom prilikom mladima biti prezentovan radioamaterski pokret i samo ostvarivanje daljih veza putem KT-a.

Ogranizator: SIGZ
Tehnička realizacija: ARAuBiH
Podrška: Ruvexmusic studio i RTVZE
Urednik programa: Zekerijah Avdić
Tehnički realizator: Alen Ruvić Ruvex/E71AR

Hide picture