Ivan Petrović, kandidat Nezavisne bh. liste: Pravda i građanin!

Zeničanin, Ivan Petrović, ponovo je politički aktivan. Javnost je obavijestio da će biti kandidat Nezavisne bosanskohercegovačke liste na Općim izborima 2018.

– Nezavisna bosanskohercegovačka lista je nova politička inicijativa, nezavisni pokret nastao kao potreba da se nezavisnošću, hrabrošću i odlučnošću suprostavimo trenutnom stanju u državi i ponudimo promjene koje su nam neophodne.

Nosioci ove političke inicijative su nezavisni pojedinci, to su nezavisni načelnici, nezavisni vijećnici, ljudi čija je vrijednost lični zalog za interes društva i domovine, a glavni osnivač je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad. Svi ti nezavisni pojedinci istakli su se ličnom hrabrošću, založili su sebe, svoja materijalna dobra, svoju čast, rad, svoje ime, da bi izborili bolji položaj svojih sugrađana i sunarodnjaka.

I sami ste mogli vidjeti koliko sam se do sada zalagao za sve građane grada Zenice, Zeničko-dobojskog kantona i svih građana BiH.

Ovom prilikom Vas pozivam da se pridružite Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi i da zajedno donesemo pozitivne promjene i na koncu, ovu državu dovedemo u red. Vrijeme je da ode politika iz ‘90-ih i dođu mlade snage koje će raditi za građane, a ne za stranačke šefove.

Mi smo NEZAVISNI pojedinci i u tome je naša najveća snaga!

Korupcija, pohlepa i zavist koji vladaju u političkom sistemu i institucijama države zatrovali su ovu zemlju i ove ljude. Pravednost je plod iz kojeg niče država blagostanja, a budućnost se neće graditi sama. Očistimo ovu zemlju od korova i zajedno krenimo putem održivog razvoja u bolju budućnost za sve građane Bosne i Hercegovine, – saopštio je Press centar Nezavisne bosanskohercegovačke liste.