FOTO: Zenica dobila 14 novih dobrovoljnih vatrogasaca

14 pojedinaca, žena i muškaraca, položilo je ispite za zvanja dobrovoljnog vatrogasca i rukovodioca akcije gašenja požara, pred Komisijom Uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona.

Obuku, a danas i polaganje ispita, realizovalo je zeničko Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) u prostorijama Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica.

Nakon sprovedene obuke, prema planu i programu za zvanje dobrovoljni vatrogasac, koja je trajala skoro šest mjeseci, novi članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica su polagali ispite za dobrovoljnog vatrogasca i rukovodioca akcije gašenja požara.

Ispit za dobrovoljnog vatrogasca je položilo ukupno trinaest kandidata, među kojima je sedam muškarca i šest žena. Ispit za rukovodioca akcije gašenja požara položio je jedan član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica.

Polaganjem ova dva ispita Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica je, što se tiče kadra, sada još bolje obučeno i spremnije da pomogne u spašavanju ljudi i materijalnih dobara.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica planira već u septembru realizovati novu obuku za zvanje  dobrovoljni vatrogasac, kako bi u svom sastavu imalo što veći broj certifikovanih vatrogasaca, saopšteno je iz DVD-a Zenica.