BIHAMK: Oprez, opasnost od odrona i vlažan kolovoz!

Ilustracija

U većem dijelu naše zemlje danas se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na povećanu opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, saopštava Bosansko-hercegovački Auto-moto klub.

Zbog održavanja manifestacije „Dani Ajvatovice“ danas i sutra (30.06. i 01.07.) od 16 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 (ulica 14.septembar ) i M-16 (ulica 770 Slbbr.) od zgrade PTT-a do BP „INA“ u Donjem Vakufu. Iz istog razloga na području Srednjobosanskog kantona do 24 sata 01.07. zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta.
Zbog održavanja memorijalne trke na području Unsko-sanskog kantona danas će se saobraćati usporeno u smijeru kretanja učesnika trke na relaciji Ćoralići-Cazin-Srbljani-Bihać-Dubovsko (M-4.2, M-14 i M-5). Molimo vozače da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.
Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.
Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.
Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, saopšteno je iz Bihamka.