INPUT: Prijava za školu programiranja CoderDojo Zenica

Centar za mlade INPUT u Zenici u saradnji sa udruženjem Bit Alijansa, organizuje besplatnu školu programiranja – CoderDojo Zenica, za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.

CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2016. godine više od 38.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u više od 60 zemalja svijeta.
Svi oni koji žele uz igru i zabavu otkriti svijet programiranja web stranica, mogu se prijavit do 27. juna 2018. godine, odnosno do popunjavanja kapaciteta. Škola počinje 02. jula  i trajaće do 06 avgusta 2018. godine.
Centar za mlade INPUT je organizacija koja se bavi edukacijom i afirmacijom djece i mladih iz oblasti informatike, robotike i programiranja, stranih jezika, omladinskog aktivizma i uključivanja djece i mladih u nove društvene tokove i informacione tehnologije. U proteklih deset godina djelovanja, edukacije iz oblasti IT-a je pohađalo preko 14.800 polaznika
Prijaviti se možete putem online OBRASCA
Rok za prijavu je 27.06.2018. godine.
Sve dodatne informacije putem vibera na 061/441-279 ili na mail: info@inputcentar.com