Babinci 100% zahvalni gradonačelniku Kasumoviću

Lokalna akcijska grupa “Babinci 100%” dodijelila je gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću zahvalnicu za kako stoji, doprinos u stvaranju boljih uslova života u Babinskom slivu.

“Razumijevanjem gradonačelnika Kasumovića i njegovim nesebičnim aktivnostima u proteklih godinu i po dana život stanovništva u Babinskom slivu značajno je unaprijeđen. Prema našim procjenama, više od milion i po konvertibilnih maraka uloženo je u infrastrukturu i poljoprivredu, što je znatno uticalo na kvalitet života stanovništva Babina. Neformalna grupa građana Babinci 100% apsolutno vjeruje da će gradonačelnik i njegovi saradnici nastaviti da rade u interesu svih građana, bez obzira na vjersku i političku opredijeljenost, što je i do sada bio slučaj. Gradonačelniku smo prezentirali još nekoliko vrlo kvalitetnih projekata koje ćemo zajedno sa njim i Gradom realizovati”, kazao je Mevludin Šabić, predsjednik Udruženja “Babinci 100 %”.

Zahvalnicu su gradonačelniku Kasumoviću tokom kraće posjete iskorištene za razgovore o pomoći u prevazilaženju problema malinara, uručili Alija Arnaut predsjednik Skupštine Udruženja, Venad Brkić, član Upravnog odbora Udruženja, Sinan Šehović, predsjednik Udruženja Mevludin Šabić i Denan Pašalić.

“Naselja u Babinskom slivu su apsolutno bila zapostavljena kao i većina drugih na zeničkoj teritoriji. U proteklom periodu učinili smo mnogo, naravno u zavisnosti od sredstava, a svi znaju da sam preuzeo Grad maksimalno zadužen. Međutim, to nije dovoljno i kako sam obećao, u Babinu ali i u Nemilskom i Kočevskom slivu brzo ćemo stvoriti uslove da ljudi ostaju na svojim imanjima i da mogu kvalitetno živjeti”, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.