Mreža mladih Medžlisa IZ Zenica priređuje ljetni kulturni program u Atriju Sultan-Ahmedove medrese

Mreža mladih Medžlisa IZ Zenica organizovat će tokom ljetnih mjeseci prigodne kulturne programe u atriju Sultan Ahmedove medrese (upravna zgrada Medžlisa IZ Zenica) sa žaljom da, prije svega, mladi ljudi pokažu svoje talente i umijeća.

Program će početi 25.06.2018. (ponedjeljak) u 18:30 sati, promocijom poezije mlade spisateljice, Merime Handanović. Promovisat ćemo dvije zbirke poezije, “Kihoteske” i “Sančopanteske” a promotori će biti dr. don Anto Ledić i Emina Selimović.

Drugi program će biti upriličen 27.06.2018. (srijeda) u 18:30 sati. Bit će to književna veče, na kojoj će mladi govoriti i pjevati o Bosni. Na književnoj večeri će nastupiti i ugledni zenički teatarski djelatnici, glumica Sabina Kulenović i glumac Mugdim Avdagić te vokalni solisti BKZ “Preporod” Zenica.

Programi se realizuju uz pomoć Medžlisa IZ Zenica kao znak podrške i brige za mlade u Zajednici.

Mreža mladih MIZ Zenica

Oformljena je 2017. godine kao odgovor Zajednice na kompleksno stanje naših mladih a u potrazi za rješenjima i modelima, pri čemu nam njihova, a samim time i naša situacija itekako dolazi kao izazov za promišljanje i stvaranje novih modela. Od Zajednice se zahtijevala promjena ne samo modela nego, cijele paradigme rada sa mladima i na tom tragu jeste i aktiviranje Mreže mladih.

Mladi svoju Zajednicu većinom doživljavaju kroz njen društveno-socijalni angažman, a njen doprinos vide u dimenzijama njena djelovanja kao što je: moralno-duhovna obnova našega društva, razvijanje novih oblika zajedništva, odgojnojna briga za mlade, ponuda alternativnih sadržaja na području muzike, filma, umjetnosti, književnosti te drugih oblika stvaralaštva, otvaranje različitih savjetovališta koja bi bila na usluzi svima, djelotvorniji utjecaj na donošenje važnih zakona u našem društvu, promocija i podržavaje nade u bolju budućnost.

Mreža mladih će kroz taj doživljaj pokušavati na adekvatne, konkretne i kontinuirane načine odgovarati na pitanja i deleme mladih i ponuditi im puno i zasluženo mjesto u Islamskoj zajednici.

Mreža mladih zeničkog Medžlisa je već kroz mnoge kulturne, društvene i sporstke aktivnosti pokazala zrelost u radu te odlučnost da se glas mladih unutar Zajednice čuje a s druge strane rukovodstvo Medžlisa će se uvijek truditi da taj glas unutar Zajednice ima ko čuti.