A-SDA: Podrška mladim talentima

Stranka demokratske aktivnosti A-SDA Zenica u svojim prostorijama organizovala je prijem za mladog zeničkog talenta, Ismaila Zulfića. Prijem su upriličili predstavnici Stranke, gradski vijećnici mr. Mensud Keleštura i Rusmir Isak, te predstavnik Kantonalnog odbora A-SDA, Sulejman Spahić i predsjednik Omladinskog saveza A-SDA Zenica, Arnel Isak.

Ismail Zulfić, naš sugrađanin, iako je rođen bez obje ruke, postiže izvanredne sportske rezultate i osvajač je brojnih medalja u plivanju. Ovaj dječak svojim sportskim rezultatima i uzornim sportskim ponašanjem izazvao je simpatije širom Bosne i Hercegovine i šire, a o njemu su pisali i o njegovim rezultatima izvještavali mnogi ugledni i poznati mediji.

Napominjemo da je gradski vijećnik Rusmir Isak, u okviru svojih aktivnosti pomaganja mladim talentima, pokrenuo inicijativu u Gradskom vijeću da se ovom dječaku dodijeli stipendija Grada Zenica.

I ovaj prijem i druženje su potvrda da naši sugrađani, porodica Zulfić, nisu prepušteni sami sebi, nego da u Zenici ima snaga i razumijevanja i za najosjetljivije kategorije našeg društva – za talentirane dječake. Porodici Zulfić uručena je i prigodna novčana dotacija u iznosu od 500,00 KM i paketići za malog Ismaila i njegovu sestru.

Stranka demokratske aktivnosti A-SDA će i u budućnosti pružati podršku mladim talentima, kao i ostalim kategorijama našeg društva.

Gradski odbor ASDA Zenica