Gradska uprava na saopštenje Vlade ZDK o zastoju u izgradnji puta prema Bistričaku

U nedostatku projekata koji trebaju poboljšati uslove života građana Zenice, koje su svojom destruktivnom politikom doveli u nezavidan položaj, Vlada Zeničko-dobojskog kantona i njen SDA premijer Miralem Galijašević danas su saopćenjem za javnost građanima Nemilskog sliva po ko zna koji put željeli podvaliti laž o tome da je Gradska uprava Zenice krivac zbog zastoja u radovima na uređenju korita rijeke Bistričak na regionalnom putu Nemila-Bistričak“, navodi u današnjem reagovanju Gradska uprava Zenice.

Gradsku upravu Zenice iznenađuje da Vlada Zeničko-dobojskog kantona i premijer Galijašević ne poznaju Zakon o građenju. Neprihvatljivo je da institucije izvršne vlasti ne znaju, da za izvođenje bilo kakvih radova trebaju imati građevinske dozvole. Građani Zenice očekuju od Gradske uprave, a isto tako i Vlade Zeničko-dobojskog kantona i premijera Galijaševića da budemo primjer u poštovanju zakonitosti i ispunjavanju procedura neophodnih za realizaciju projekata, a ne anarhije kakvu i u ovom primjeru, kao i sa kladionicama podržava premijer Galijašević.

Prebacivati svoju odgovornost i nesposobnost na druge, u ovom slučaju Gradsku upravu Zenice, te zloupotrebljavati nevolju više hiljada stanovnika ovog dijela Grada u političke svrhe, u najmanju ruku je nekorektno. Tim prije, jer premijer Galijašević i Vlada ZDK istim tim građanima nikada nisu dali odgovor, na osnovu koje projektne dokumentacije i potrebnih dozvola su počeli izvoditi radove na gore navedenoj lokaciji,” kaže se u ovom reagovanju.