Uhapšen 35-godišnjak osumjičen za teške krađe u stanove u Zenici

Zeničanin(35) inicijala H.N., uhapšen je pod sumnjom da je u utorak naveče provalio u stan u Ulici Jalimamov put i tom prilikom otuđio dva laptopa, jedan tablet i zlatni nakit.

Po naredbi Općinskog suda u Zenici, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici izvršili su jučer ujutro pretres stana koji koristi i pronašla predmete, otuđene u ovoj teškoj krađi.

Otuđeni predmeti su oduzeti i bit će vraćeni vlasniku, a lice H.N., rođeno 1983. godine, iz Zenice, lišeno je slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, saopšteno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prilikom pretresa pronađeni su i drugi predmeti, koji moguće potiču iz teških krađa izvršenih u druge stanove.

Zavedenom kriminalističkom obradom, operativnim radom na terenu, kao i drugim poduzetima mjerama, službenici Odsjeka kriminalističke policije su za samo nekoliko sati, pored navedene teške krađe, uspješno rasvijetlili i zadokumentovali slijedeća krivična djela:

* Teška krađa u stan vlasništvo lica Z.S., koja je izvršena dana 12.05.2018. godine, u ulici Šerbin sokak, kojom prilikom su otuđeni tehnička roba, zlatni nakit i drugi predmeti.

* Teška krađa u stan vlasništvo lica D.M., koja je izvršena dana 12.05.2018.godine, u ulici Mehmeda Spahe, kojom prilikom su otuđeni tehnička roba, zlatni nakit, bankovne kartice oštećenog lica i dr.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, protiv navedenog lica će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo opisane teške krađe, kaže se u saopštenju.