Održan sastanak u slučaju “parking u Novom Radakovu”

foto: FB

Sastanak predstavnika Grada i Mjesne zajednice Novo Radakovo, povodom negodovanja ovdašnjih stanovnika zbog izgradnje parking prostora ispred novoizgrađene zgrade za porodice iz kategorije raseljenih osoba i izbjeglica u Radakovu, održan je danas.

Povjerenik Mjesne zajednice Novo Radakovo, Adi Salčinović, istakao je ovom prilikom da građani ne žele izgradnju parking prostora na predviđenom mjestu.

Pomoćnica gradonačelnika u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, Sumea Mujkanović, istakla je da je ranije postignut kompromis i projekat izmijenjen na način da će biti zadržan drvored i dio zelene površine, na kojem će biti postavljene klupe za sjedenje. Također je prema zahtjevima stanara smanjen broj parking mjesta u odnosu na broj planiran prvobitnim projektom.

Naglasila je da će igralište biti izgrađeno u neposrednoj blizini zgrade.

Tokom sastanka je pojašnjeno da se radi o javnoj površini u vlasništvu Grada Zenica, te da su u rješavanje ovog pitanja bili uključeni projektanti, investitori, izvođači radova i nadležne Gradske službe, a kompromis je napravljen prema zahtjevima predstavnika i stanara ove mjesne zajednice, saopšteno je danas iz Gradske uprave.