Obavještenje o izlaganju Privremenog biračkog spiska za Grad Zenicu

Gradska izborna komisija, povodom Općih izbora u BiH, raspisanih za 7. oktobar 2018. godine, obavijestila je sve učesnike u izbornom procesu da će Privremeni birački spisak (PBS) za Grad Zenicu biti izložen u periodu od 11. juna do 9. jula 2018. godine.

Privremeni birački spisak se izlaže kako bi građani i svi učesnici u izbornom procesu mogli provjeriti podatke sadržane u istom i mogli tražiti eventualne ispravke kod nadležnog organa.

Provjera podataka u PBS može se izvršiti u prostorijama Centra za birački spisak smještenog u zgradi Gradske uprave (Trg BiH br. 6, III sprat) u toku radnog vremena od 7,30 sati do 16 sati svakim radnim danom.

Privremeni birački spisak će biti izložen i u prostorijama 16 mjesnih zajednica u vremenu od 10,00 do 16,00 sati svakim danom osim subote i nedjelje, a prema pregledu datom u prilogu obavještenja.

Takođe se obavještavaju raseljena lica koja žive u Zenici da mogu do 24. jula da se izjasne za koju općinu (grad) će glasati: općinu (grad) prebivališta iz 1991. ili za općinu (grad) trenutnog boravišta. Obrazac zahtjeva za određivanje ili promjenu biračke opcije raseljenih lica dostupan je u Centru za birački spisak.

Sva potrebna obavještenja građani mogu dobiti putem telefona u Centru za birački spisak broj: 032-447-699.

Pregled lokacija u mjesnim zajednicama, gdje će biti izložen PBS možete pogledati OVDJE.

Gradska izborna komisija