Studenti iz Zenice i Istočnog Sarajeva: Uvjerićemo mlade da ostanu u BiH

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, zajedno s kolegama sa Poljoprivrednog fakulteta iz Istočnog Sarajeva učesnici su projekta E4U, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Ureda Specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Cilj kampanje je podizanje svijesti javnosti u Bosni i Hercegovini o problemu odlaska mladih iz naše zemlje. Ljubičasti tim sastavljen od studenata ova dva fakulteta učesnici su kampanje koja ima za cilj ukazati mladim ljudima zašto da odu na posao, a ne iz države. U kampanji učestvuje 14 javnih fakulteta iz naše zemlje.

Ljubičasti tim će se tokom kampanje predstaviti predstavom „Ostajte ovdje“ koja će biti izvedena u gradskom parku, zatim konferencijom na kojoj će prisutnima mladi poduzetnici govoriti o mogućnostima pokretanja vlastitog biznisa kroz start up firme. Predstava je planirana za 30. maj, a konferencija za prvi juni.

U situaciji kada je in otići iz države, a ne u njoj ostati, studenti Ekonomskog i Poljoprivrednog fakulteta iz Zenice i Istočnog Sarajeva odlučili su upustiti se u borbu i razuvjeriti mlade ljude da ima života i u našoj državi, a ne samo u Njemačkoj i na drugim evropskim i svjetskim destinacijama.