Turski investitor o ispadanju Čelika i planovima

Turski investitor Aydin Olgun na današnjoj vanrednoj press konferenciji ,izvinio se svim zeničanima i ljubiteljima nogometa zbog ispadanja NK Čelik iz Premijer lige BIH.

U svom izlaganju gospodin Olgun između ostalog istakao je kako je učinio maksimalne napore na konsolidaciji stanja u klubu,ali da su stigli prekasno i da nisu mogli spriječtiti ispadanje Čelika iz lige.

Bez obzira na trenutnu situaciju,najavio je da ostaje u Zenici i Čeliku i da će i dalje nastaviti sa projektom stvaranja jakog i kvalitetnog kluba koji će se u što kraćem periodu vratiti u društvo najboljih.

Za narednih mjesec dana najavio je pokretanje projekta izgradnje nogometne akademije u Zenici,izbor novih saradnika u klubu, stručnom štabu i izboru novih kvalitetnih igrača.

Turska i BiH su prijateljske države i mi ćemo i dalje raditi na širenju prijateljstva i učiniti sve da Zenica bude i dalje prepoznatljiva po nogometu u BIH i šire,kazao je Olgun.

Integralni snimak press konferencije emitovaćemo u izdanju sportskog magazina Ze sport od 7. maja u 20 sati.     (Mirsad P.)