Gradonačelnik Kasumović posjetio objekat Doma mladih

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas objekat Doma mladih na Jaliji. Kako su u toku aktivnosti formiranja jedinstvenog registra gradske imovine i poslovnih prostora, Služba za privredu i finansije provodi popis istih.

Objekat Doma mladih nije imao regulisane pravne odnose između vlasnika, tj. Grada i korisnika, uglavnim nevladinih organizacija. Gradonačelnik je u susretu sa dosadašnjim korisnicima pojasnio da se ne radi o bilo kakvoj samovolji službenika Gradske uprave, nego o zakonskom regulisanju statusa objekta u vlasništvu svih građana Zenice.

U skladu sa opredjeljenjima gradonačelnika Kasumovića o transparentnosti rada Gradske uprave, uskoro će biti objavljen javni poziv za izdavanje pod zakup prostorija u objektu Doma mladih na Jaliji.

“U javnosti su se pojavile zlonamjerne informacije koje ne odgovaraju istini, a najmanje tome da, kako pojedini portali prenose, na ulicu izbacujemo nevladine organizacije. Neprihvatljivo je da dvadeset godina imovinom Grada Zenica upravljaju neka pravna i fizička lica koja nemaju nikakav ugovor sa Gradom. Pozivam sve zainteresovane za korištenje multifunkcionalnih prostorija u ovom objektu da se prijave na javni poziv”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.   (zenica.ba)